Warning: Use of undefined constant ID - assumed 'ID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 18 Warning: Use of undefined constant Taal - assumed 'Taal' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 19

Frank Gubbels - Battlefield Guide

Trotse partner van het Dreiländereck

www.frankgubbels.com
Frank Gubbels - Battlefield Guide
Mijn naam is Frank Gubbels. Ik ben geboren in 1982 en woonachtig in Noorbeek.

Noorbeek is de eerst bevrijde gemeente van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding kwam op dinsdag 12 september 1944.

In 1994 waren er talloze Amerikaanse veteranen aanwezig tijdens de 50 jarige herdenking van de bevrijding van ons dorp. Dat maakte op mij, als twaalfjarige, een grote indruk. Ik ben me daardoor meer gaan verdiepen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ik begon me af te vragen waarom deze mensen hier kwamen vechten en zo nodig hun leven gaven voor onze vrijheid.

Door de jaren heen heb ik het genoegen en de eer gehad om met talloze veteranen te spreken en naar hun ervaringen mogen luisteren. Het werd me al heel snel duidelijk dat deze verhalen nooit verloren mogen gaan.

Ik wil mensen graag laten zien en horen wat er gebeurde tijdens deze september dagen in 1944 en hen leren over de bevrijding van deze streek.
Het Dreilandereck schutterstreffen is een jaarlijks evenement dat ieder jaar in het tweede weekend van september wordt georganiseerd. Het is een evenement waarbij de broederschap tussen de Nederlandse, Belgische en Duitse schutterijen wordt gevierd. De organisatie wordt bij toerbeurt gegund aan een vereniging van de betreffende landen.