Warning: Use of undefined constant ID - assumed 'ID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 18 Warning: Use of undefined constant Taal - assumed 'Taal' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 19

Bakkerij Vermeeren

Trotse partner van het Dreiländereck

www.bakkerijvermeeren.nl
Bakkerij Vermeeren
Het was Leon Vermeeren die in 1895 aan de Dorpsstraat 22 in Slenaken bakkerij Vermeeren is gestart.
Naast de bakkerij hadden Leon en zijn echtgenote Fieke Alleleijn een café en konden mensen ook terecht voor verzekeringen, post en inschrijving bij de burgerlijke stand.

In 1940 nam zoon Frens Vermeeren en zijn vrouw Annie Heusschen de zaak over. Zij hielden zij het café voor gezien en gingen naast brood en banket in de winkel levensmiddelen verkopen.
Tot 1948 ging Frens met paard en wagen brood bezorgen in Heijenrath, Reijmerstok en Gulpen en al enige hotels.
Toen werd het paard verruild voor een auto en begon de groei van het bedrijf.

In 1974 kregen zoon Lei en zijn vrouw Emely Steinbusch de leiding over de zaak.
Zij bouwden de bakkerij verder uit door bijvoorbeeld ook aan horeca te gaan leveren.
In 1999 kon het oude gemeentehuis worden aangekocht en werd de bakkerij en de winkel verbouwd.

In 2004 gaf Lei de zaak over aan zijn zoon Ralph.
De vierde generatie bakkerij Vermeeren was hiermee een feit.
Samen met zijn vrouw Mariëlle Kerkhoffs en ruim 20 medewerkers is bakkerij Vermeeren nu een moderne dorpswinkel met aandacht voor ambacht en regio.
Het Dreilandereck schutterstreffen is een jaarlijks evenement dat ieder jaar in het tweede weekend van september wordt georganiseerd. Het is een evenement waarbij de broederschap tussen de Nederlandse, Belgische en Duitse schutterijen wordt gevierd. De organisatie wordt bij toerbeurt gegund aan een vereniging van de betreffende landen.