Warning: Use of undefined constant ID - assumed 'ID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 18 Warning: Use of undefined constant Taal - assumed 'Taal' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/6/a/dreilanderecktreffen.nl/httpd.www/Forms/Specialforms/Viewsponsor.php on line 19

Brand bier

Trotse partner van het Dreiländereck

www.brand.nl
Brand bier
De oudste brouwerij van Nederland (sinds 1340) op één van de mooiste plekken van het Zuid-Limburgse heuvelland. Bij Brand brouwt men met passie en liefde het bier waar Limburg trots op is volgens eeuwenoude traditie.

De brouwers van Brand gebruiken al generaties lang alleen natuurlijke grondstoffen: gerst, hop, water uit eigen bronnen en gist.

Brand bier is zuiver bier en wordt gebrouwen volgens het befaamde Reinheitsgebot uit 1516. Water heeft Brand direct bij de hand en put het nog altijd uit de meer dan 70 meter diepe natuurlijke bronnen op het eigen terrein.

De gerst wordt in een mouterij vermout en daarna in de brouwerij zelf gezuiverd en geplet. Brand gebruikt verschillende eigen gistsoorten en hoprassen als Saaz, Tettnang, Hersbrucker en Spalt.

Kenmerkend voor Brand is dat het bier niet wordt gepasteuriseerd.
Het Dreilandereck schutterstreffen is een jaarlijks evenement dat ieder jaar in het tweede weekend van september wordt georganiseerd. Het is een evenement waarbij de broederschap tussen de Nederlandse, Belgische en Duitse schutterijen wordt gevierd. De organisatie wordt bij toerbeurt gegund aan een vereniging van de betreffende landen.